Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i generalni tajnik Udruge "SOS Krizni centar" Ranka Kezić danas su potpisali Ugovor o uspostavi SOS Kriznog centra čija je zadaća stručno i sustavno pomagati u rješavanju statusa maloljetne djece koja se zloupotrebljavaju po osnovi rada, prosjačenja i skitnje, seksualnog zlostavljanja ili preprodaje. Gradonačelnik Behmen ovom je prilikom najavio kako će Grad Sarajevo u 2010. godini nastaviti i s provođenjem Projekta primarne prevencije u oblasti maloljetničke delinkvencije s djecom s izraženim poremećajnim ponašanjem i izrečenim mjerama posebnog nadzora.

Grad Sarajevo će sa 200.000 KM financirati oba ova projekta: 100.000 za rad SOS Kriznog centra i 100.000 KM za nastavak Projekta primarne prevencije u oblasti maloljetničke delinkvencije.

Inače, SOS Krizni centar realizira se u suradnji s Gradom Bečom, koji ima 12 ovakvih centara.
– Grad Beč će primiti 10 naših mladih ljudi – psihologa, pedagoga, socijalnih djelatnika na dodatnu edukaciju u njihovim kriznim centrima. Također, nekoliko stručnjaka iz Beča pomoći će u početku rad Centra. Nadamo se da ćemo početkom ožujka primiti prvu djecu – istaknuo je gradonačelnik Behmen i dodao kako će SOS Krizni centar započeti rad u iznajmljenim prostorijama, ali da će se ubrzo i to riješiti kao što je Grad Sarajevo osigurao prostore za Školu prirode za štićenike Centra "Vladimir Nazor", te smještaj za roditelje iz drugih krajeva BiH čija se djeca liječe na sarajevskoj Pedijatriji.
U ime Kriznog centra, Ranka Kezić zahvalila je gradonačelniku Behmenu i Gradu Sarajevu koji uspostavljanjem ovoga centra daju konkretan doprinos u rješavanju ovoga danas gorućeg problema.

Inače, Grad Sarajevo jedini je pokrenuo funkcionalan program primarne prevencije u oblasti maloljetničke delinkvencije, koji je do sada pokazao izvanredan uspjeh. Projekt se realizira u suradnji s NVO "Althius" i očekuje se da i gradske općine do polovine ove godine financijski podupru njegovu daljnju realizaciju.