Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac potpisala je Ugovore o finansijskoj pomoći Grada Sarajeva DVD "Vratnik" sa Bratić Nevenom, "Bjelave" sa Sulejmanom Vrancem i "Alipašin Most" Refikom Jahićem.

"Danas smo potpisali ugovor o izdvajanju po 7.000 KM za ova tri dobrovoljna vatrogasna društva kojim će se osigurati nabavka opreme za održavanje osnovne funkcije ovih vatrogasnih udruženja.", istakla je gradonačelnica i dodala kako vjeruje da će nova oprema doprinijeti kvalitetnijem radu sarajevskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a time i većem stepenu zaštite našeg grada od požara, kao i kvalitetnijoj edukaciji novih mladih vatrogasaca.

Sredstva u ukupnom iznosu od 21.000 KM za ova tri DVD-a osigurana su na osnovu rebalansa Budžeta Grada Sarajeva shodno inicijativi vijećnika Fikreta Mahmutovića. Na današnjem potpisivanju ugovora on je izrazio svoje zadovoljstvo što su Gradsko vijeće i gradonačelnica prihvatili ovu inicijativu i prepoznali važnost pomoći ovim udruženjima koji rade na dobrovoljnoj osnovi, a njihova pomoć gradu Sarajevu je od velike važnosti.

Predsjednik DVD "Alipašin Most" Refik Jahić u ime ovih vatrogasnih društava zahvalio se Gradu Sarajevu na ovoj podršci, te obećao da će dobrovoljna vatrogasna društva uvijek biti "desna ruka" građanima i profesionalnoj vatrogasnoj brigadi u zaštiti od požara ali i drugih neprilika kao što su klizišta, poplave i td.

Izvor: Gradska uprava