Gradonačelnik poljskoga Grada Plonska i dopredsjednik Međunarodne asocijacije gradova nositelja poruke mira Andrzej Pietrasik uputio je pismo gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu u kojem se izražava potpora Sarajevu  kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine. „Grad Plonsk podržava Grad Sarajevo u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014.godine jer je Sarajevo središte i raskrižje kultura, civilizacija i religija svijeta. Sarajevo se nalazi u središtu zemlje u kojoj se ostvaruju  povijesni događaji čije značenje izravno utječe na modernu povijest Europe i svijeta. To je jedinstveni grad povijesti, kulture, umjetnosti i otvorenosti za sve generacije i sve različitosti. Grad prijatelj koji je kroz svoju suvremenu povijest kao i proteklih stoljeća predstavljao jedinstven spoj srednjoeuropske, jugoistočnoeuropske, te balkanske i mediteranske kulture.

Posebnu vrijednost Sarajeva u svim vremenima, pa i najtežim za grad i njegove stanovnike, predstavljaju napori na obnavljanju svojih vrijednosti zahvaljujući bogatoj kulturno-povijesnoj baštini, oslonjenosti na regiju, na izgradnji čvrstih veza s europskim i svjetskim gradovima kao jedinstvena prijestolnica mira i suživota.

Zato što smo uvjereni da će dodjela titule kulturne prijestolnice Europe samo potvrditi ono što danas prepoznajemo u Sarajevu, kroz našu zajedničku suradnju na projektima razvitka i stvaranja novih vrijednosti i novih urbanih zajednica.

Sarajevo je ne samo simbol već istinski interkulturalni grad što tituli europskog kulturnog centra daje i posebno značenje“, stoji u pismu gradonačelnika Plonska Andrzeja Pietrasika koji je i dopredsjednik Međunarodne asocijacije gradova nositelja poruke mira čiji je Grad Sarajevo član.

[WPIMPINLINE:gradonacelnik%20Plonska.jpg]