Povodom-šestog-aprila-delegacija-Grada-Srajeva

Danas, 6. aprila, na ovaj višestruko simboličan dan, i na jedan od najsudbonosnijih datuma u historiji Sarajeva, delegacija Grada Sarajeva odala je počast šehidima i poginulim braniteljima.

Gradonačelnik Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić sa zamjenicama Edinom Gabelom i Mirom Jurić, kao i gradski vijećnici, odali su počast učenjem Fatihe i minutom šutnje, te položili cvijeće na Spomen-obilježje Vječna vatra, na mezar prvog predsjednika RBiH, Alije Izetbegovića i šehidsko mezarje „Kovači“, Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine.

Delegacija Grada Sarajeva je također, danas odala počast i položila cvijeće na mezare ubijenih policajaca u Velikom parku, na bistu Vladimira Perića Valtera, Spomen-park Vraca, na gradska groblja Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i Mezarje Stadion-Koševo, te na Centralno spomen- obilježje u Općini Novi Grad. Danas će biti odata počast i položeno cvijeće na Spomen-obilježje ispred Hitne pomoći u spomen Silvi Rizvanbegović, prvoj doktorici koja je stradala tokom opsade Sarajeva.