Zamjenik gradonačelnika Sarajeva dr. Ranko Čović je danas sa saradnicima  primio delegaciju Grada Beča koju je predvodio Bernhard Denscher, direktor Odjela za kulturu Grada Beča. Prijemu su prisustvovali i direktor Umjetničke galerije BiH, Strajo Krsmanović sa svojim saradnicima, te predstavnice COMPRESS-a (Kontaktbiroa Grada Beča za BiH). Ovim sastankom su započete pripreme za organizaciju izložbe povodom obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata. Izložba naziva „Dostojanstvo čovjeka“, koja će se održati u Beču i Sarajevu 2014. godine, zajednički je projekat Grada Beča i Grada Sarajeva, a bit će postavljena u Umjetničkoj galeriji BiH.

Zamjenik gradonačelnika Čović istakao je da se izložbom „Dostojanstvo čovjeka“  čini čast gradu Sarajevu koji je most kultura. „Nastojat ćemo da se ovom izložbom ne obilježava samo sjećanje na početak Prvog svjetskog rata, već da tradicionalno od iduće godine ona postane kulturno blago koje će biti dostupno široj publici Sarajeva i Beča“, istakao je Čović.

Bernhard Denscher, zahvalio se na prijemu, te istakao da je imao priliku da više puta boravi u našem gradu i da uspješno realizira projekte u saradnji sa Gradom Sarajevom.