Grad Sarajevo osigurao je iz svog budžeta 100.000 KM za dekorisanje javnih površina i prostora u gradu povodom državnih i vjerskih praznika. Povodom mjeseca Ramazana i predstojećeg Ramazanskog bajrama radnici KJKP "Park" postavili su svjetlosne dekoracije u Titovoj ulici, Ferhadiji, Dolac-Malti, Čengić-Vili i Dobrinji. Prostor Baščaršije dekorisan je svjetlećim sijalicama sa bosanskim motivima u obliku baklave i bosanskog ćilima, dok je zid Baščaršijske džamije ukrašen bijelom svjetlosnom zavjesom. Na području grada osvijetljeno je 50 stabala.

Ovi ukrasni elementi bit će isključeni nakon Bajrama i ponovno postavljeni za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika prilagođeni povodu dekorisanja.

Ovo je jedan od projekata Grada Sarajeva definiranih platformom djelovanja do 2008. godine a koji imaju za cilj da Sarajevo učine ambijentom ugodnog življenja za njegove građane i atraktivnom destinacijom za njegove posjetitelje.

Aktivnosti dekorisanja grada u skladu su sa Odlukom o načinu i uvjetima dekorisanja koja je nedavno donesena. Dekorisanje će se ubuduće vršiti u skladu sa Elaboratom koji će sadržavati mjesto, vrijeme, uvjete kao i dekorativne elemente primjerene povodu dekorisanja.

Izvor: Gradska uprava