Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva a u organizaciji Skijaškog kluba "Širokača", u nedjelju 29. januara na Velikom polju na Igmanu održat će se 5. tradicionalna manifestacija "Svi na snijeg".

U sklopu ove manifestacije održat će se utrke u nordijskim disciplinama u kojima mogu učestvovati sportisti i svi posjetioci-rekreativci. Poslije utrke čiji je start u 11.00 sati ispred Šumarskog doma Čavle, rekreativce čeka porcija popularnog vojničkog graha i topli napitci.

Kako bi ova manifestacija bila dostupna što većem broju posjetitelja, Grad Sarajevo je obezbijedio besplatan prijevoz za sve zaintresirane građane sa područja općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža. Polazak autobusa ispred zgrada pomenutih općina je u nedjelju u 8.30 sati ujutro, a povratak je planiran za 15.00 sati.

Tim povodom gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac poziva sve građane Sarajeva, sve ljubitelje snježnih sportova, sve one koji u svojim srcima gaje olimpijski duh i želju da naše Sarajevo ponovo bude domaćin Olimpijade, da dođu na Igman u nedjelju i učestvuju na ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji.

Također, gradonačelnica Semiha Borovac poziva medije da zabilježe ovaj događaj i pošalju sliku u svijet u cilju promoviranja olimpijskog grada Sarajeva.

Izvor: Gradska uprava