10. Konferencija Unije glavnih gradova Centralne i Jugoistočne Evrope održat će se u Sarajevu, u hotelu "Holiday inn", od 05. do 07. oktobra 2006. godine. Glavna tema Konferencije je "Model organizacije glavnih evropskih gradova i iskustva u funkcioniranju".

Ovogodišnja konferencija, kojoj je Grad Sarajevo domaćin, prilika je za upoznavanje učesnika, gostiju i šire javnosti sa standardima i modelima organizacije razvijenih evropskih gradova, kao i glavnih gradova zemalja u tranziciji. Sva iskustva i stavovi  moderatora i predstavnika gradova-učesnika Konferencije bit će objedinjeni u finalni dokument Konferencije pod nazivom "Sarajevska deklaracija".

Do sada su učešće najavili predstavnici gradova Beograda, Atine, Beča, Kijeva, Podgorice, Zagreba, Skoplja, Budimpešte, Sofije i Ljubljane. Inače, očekuje se da će ovom izuzetno zanačajnom međunarodnom skupu u Sarajevu, prisustvovati blizu 100 učesnika: gradonačelnici i predstavnici gradova članica Unije (UCSEEC-a), predstavnici svih nivoa vlasti u BiH, strani ambasadori u BiH, te predstavnici međunarodnih i drugih organizacija.

Više detalja o Konferenciji možete naći na zvaničnoj web-strani Grada Sarajeva: www.sarajevo.ba

POŠTOVANE KOLEGE,

Ukoliko je Vaša medijska kuća zainteresirana za praćenje ove konferencije, pozivamo Vas da nam do ponedjeljka 02.10.2006. do 16.00 sati dostavite imena Vaše ekipe radi pripreme press-akreditacija. To možete učiniti putem fax-a 033/214-847 i e-maila: info_grad@sarajevo.ba i sl_info@sarajevo.ba

Vaše press-akreditacije moći ćete preuzeti pred samo otvaranje Konferencije u petak 06.10.2006. godine, od 8,30 do 9.00 sati, na Info desku u foajeu hotela "Holiday inn".

Podsjećamo Vas da je akreditovanje obavezno.

Izvor: Gradska uprava