Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, zajedno sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, dr. Denisom Zvizdićem, sastao se sa gradonačelnikom Istanbula, Mevlutom Uysalom.

Predsjedavajući Zvizdić i gradonačelnik Skaka su čestitali gradonačelniku Uysalu izgradnju najvećeg aerodroma na svijetu i trećeg aerodroma u Istanbulu, čijem su otvaranju prisustvovali.

Dr. Zvizdić je rekao je da su Republika Turska i grad Istanbul jučer poslali poruku zajedništva, istrajnosti, prijateljstva i saradnje i da takve poruke ljudima vraćaju nadu u bolju i perspektivniju budućnost cijelog svijeta.

Razgovarano je o mogućnostima saradnje Istanbula i gradova u BiH u oblastima ekonomije, privrede, kulture i obrazovanja.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da Sarajevo, kao glavni grad BiH i Istanbul vežu iskreni i prijateljski odnosi i da svi gradovi u BiH u Istanbulu imaju pravog prijatelja.

Tokom razgovora, konstatirano je da je saradnja u stalnoj uzlaznoj putanji i da je zasnovana na obostranim interesima. Saglasili su se da je važnost saradnje između Istanbula i gradova u BiH značajna, jer otvara vrata za povezivanje privrednika i konstatovali da je u narednom periodu neophodno pojačati i intenzivirati saradnju između privrednih komora.

Dvosatnom sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u Republici Turskoj, Bakir Sadović.