Na današnjoj manifestaciji SFF Family day na Vilsonovom šetalištu, predstavio se i Grad Sarajevo svojim najnovijim projektima, koji imaju za cilj stvaranje ambijenta uspješnog poslovanja i ugodnog življenja, kao i poboljšanje kvalitete života svojih građana.

Domaćin ove manifestacije, direktor SFF Mirsad Purivatra pozdravio je gradonačelnicu Sarajeva Semihu Borovac, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Marina Ivaniševića i dogradonačelnika prim. dr. Josipa Jurišića, koji su zajedno obišli štandove, te razgovarali i družili se sa građanima Sarajeva. Gradonačelnica Borovac je istakla da je Grad Sarajevo sa zadovoljstvom prihvatio poziv organizatora (SFF) da kao jedan od sponzora 12. Sarajevo film Festivala za koji je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojio 135.000 KM, promovira svoje projekte.

Uz videoprojekcije i informativni materijal, građani koji su posjetili promotivni štand Grada Sarajeva, gdje su dobili sva potrebna objašnjenja o aktuelnim projektima iz komunalne oblasti (gradski bazen, osvjetljenje i uređenje zgrade Željezničke stanice i Trga žrtava genocida u Srebrenici, te uređenje fasada); društvenih djelatnosti (Festival kratkog filma srednjih škola, Serijal "Riječ u slici", Sarajevski ljetni dani, Ledena ploha, Gimnazijada i Tenis Pro); urbanizma (regulacioni planovi, te projekti obnove Bijele tabije i Vijećnice).

Tokom prezentacije aktivnosti Grada Sarajeva na SFF Family day, Udruženje zanatlija starih zanata KS je na promotivnom štandu Grada Sarajeva izložilo svoje proizvode i suvenire, koji se na tradicionalna način izrađuju u radionicama sarajevskih majstora.

U drugom dijelu programa, građani našeg grada su na boksu Grada Sarajeva mogli poslušati predavanje o prevenciji bolesti dijabetisa, koje su održali članovi Udruženja oboljelih od dijabetisa KS. Taskođer, su im podijeljeni i edukativno-informativni materijali o planu promoviranja zdravog stila života, poboljšanja kvaliteta života, unapređenja okoline, kvalitetne prehrane, a obratili su im se i mladi grada Sarajeva organiziranjem kreativnih radionica.

Izvor: Gradska uprava