U subotu, 26.08.2006. godine, u periodu od 9,45 do 18,00 sati, na manifestaciji SFF Family day na Vilsonovom šetalištu, predstavit će se i Grad Sarajevo svojim najnovijim projektima, koji imaju za cilj ambijenta uspješnog poslovanja i ugodnog življenja, kao i poboljšanje kvalitete života svojih građana.

Uz videoprojekcije i informativni materijal, građani koji posjete promotivni štand Grada Sarajeva, u vremenu od 9,45 do 13,30 sati, moći će dobiti sva potrebna objašnjenja o aktuelnim projektima  iz komunalne oblasti (osvjetljenje i uređenje Trga ispred Željezničke stanice, gradski bazen i rekonstrukcija fasada); društvenih djelatnosti (Sarajevski ljetni dani, Festival kratkog filma srednjih škola, Serijal "Riječ u slici", Ledena ploha, Gimnazijada i Tenis Pro); urbanizma (usvojeni regulacioni planovi, te projekti obnove Bijele tabije i Vijećnice).

Nakon prezentacije aktivnosti Grada Sarajeva – partnera, koji je  ovogodišnji Sarajevo film festival podržao sa 135.000 KM, na promotivnom štandu Grada Sarajeva u vremenu od 13.30 do 18,00 sati, Udruženje zanatlija starih zanata KS imat će promotivno-prodajnu izložbu proizvoda i suvenira koji se na tradicionalna način izrađuju u radionicama sarajevskih majstora. Također, uz edukativno-informativne materijale, građani našeg grada na boksu Grada Sarajeva mogu dobiti više informacija o planu promoviranja zdravog stila života, poboljšanja kvaliteta života, unapređenja okoline, kvalitetne prehrane, prvencije bolesti dijabetisa, a učešće će uzeti i mladi grada Sarajeva kroz svoje kreativne radionice. 

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj.

Izvor: Gradska uprava