Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, predstavnici Grada Sarajeva su zajedno sa delegacijama svih nivoa vlasti u zemlji položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima našeg grada i zemlje. Gradonačelnik Ivo Komšić i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Miro Lazović odali su počast i položili cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra. Gradonačelnik Komšić, bivši predsjedavajući GV-a Sabahudin Delalić, zamjenik gradonačelnika Aljoša Čampara i zamjenik predsjedavajućeg GV-a Miro Lazović obišli su mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića gdje su položili cvijeće i odali počast šehidima, palim borcima i braniteljima našeg grada.

[WPIMPINLINE:9637%201.JPG]

Gradonačelnik Komšić i zamjenik predsjedavajućeg GV-a Lazović su zajedno sa gradskim vijećnicima Edinom Latif, Suvadom Kerlom i Viborom Handžićem odali počast na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.


 
Zamjenik gradonačelnika Ranko Čović, gradski vijećnici Sanja Lazar i Enes Husejnović na Spomen-parku Vraca odali su počast antifašistima i patriotima koji su sebe i svoj život ugradili u temelje države Bosne i Hercegovine.

Gradski vijećnici Boris Riderle, Robert Pleše i Alija Hodžić obišli su gradska groblja Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i mezarje Stadion Koševo, položili su cvijeće i odali počast. Bivši predsjedavajući GV-a Sabahudin Delalić zajedno sa gradskim vijećnicima Dragom Jurićem, Hasanom Hodžićem i Enesom Husejnovićem odao je počast i položio cvijeće na Spomen-obilježje na Trgu ZAVNOBIH-a.