Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić i savjetnik gradonačelnice Sahrudin Sarajčić, u okviru radne posjete obišli su bazen na lokalitetu Otoka-Meander kojim će, nakon završetka radova, Sarajevo konačno dobiti prvi 50-metarski zatvoreni olimpijski bazen.

Mujo Duraković, predsjednik Dioničarskog društva "Unigradnje" koja izvodi radove, upoznao je predstavnike Grada sa postojećim stanjem na objektu, kao i sa radovimaa koji se trebaju realizirati u narednom periodu.

– Ovaj objekat koji predstavlja do sada najveću i najznačajniju investiciju Grada Sarajeva, izgleda zaista grandiozno, pogotovo njegova čelična krovna konstrukcija. Također bih pohvalio funkcionalno rješenje objekta koje će u svom nadzemnom dijelu pored olimpijskog bazena imati i manji bazen za djecu, kao i ostale potrebne sadržaje – istakao je dogradonačelnik Jurišić te dodao da će se realizacijom ovog projekta stvoriti uvjeti za rekreativce i obuku djece-neplivača, organizirati treninzi za sportiste koji se bave plivanjem, vaterpolom, podvodnim i drugim sportskim disciplinama na vodi.

"Također, Grad Sarajevo će biti spreman da organizira velika međunarodna takmičenja na kojima će ugostiti velika plivačka imena Evrope i svijeta", rekao je dogradonačelnik.

Početkom avgusta ove godine Grad Sarajevo je sa generalnim izvođačem d.d. "Unigradnja" potpisao anekse za završetak preostalih radova na vanjskom uređenju objekta, na priključcima na komunalnu infrastrukturu, te za nabavku i montažu serijske i vanserijske opreme u samom objektu, a čiji je završetak planiran polovinom februara 2008. godine.

Sljedeća posjeta sa izvođačem radova dogovorena je sredinom septembra kada bi se na objektu uveliko trebali izvoditi zanatski i radovi na instalacijama.

Izvor: Gradska uprava