Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović  i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ivica Šarić, upriličili su danas sastanak s 40 učenika Elektrotehničke škole za energetiku iz Sarajeva, povodom Dana komunikacije s mladima – EYOF 2019.

Povod za razgovor i druženje bila je tema “Stvarajmo zajedno – živimo olimpijski duh”.

“Sa zadovoljstvom smo primili ove mlade ljude pune energije i entuzijazma. Ovo je prilika da položimo ispit i kandidujemo se za seniorsku olimpijadu”, istakao je federalni premijer Novalić.

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović je naglasila kako se u Sarajevu itekako osjeti euforija EYOF-a.

“Vjerujem kako će ova Olimpijada mladih poslati lijepe poruke iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine u svijet. Ono što čini Olimpijadu euforičnom je odnos među ljudima i sportistima, kao i odnos među građanima koji su u ulozi domaćina – izjavila je.

Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva istakao je da će svi biti zadovoljni EYOF-om.

“Gradska uprava dugo radi na organizaciji EYOF-a i je sve spremno. Sigruno će svi biti zadovoljni ovom manifestacijom, a najzaodovoljnija Gradska uprava na čelu sa gradonačelniokom koja je uložila puno truda. EYOF je test da možda u budućnosti organizujemo Olimpijske igre” – kazao je Šarić.

Samira Karamehić, direktorica škole Elektrotehničke škole za energetiku u Sarajevu naglasila je važnost mladih ljudi u ovom projektu.