Press-konferencija-sedamnaestog-aprila-povodom

Grad Sarajevo u partnerstvu sa Goethe-Institutom organizuje rad prve akademije za menadžment u kulturi. Slične akademije se jednom godišnje održavaju u Solunu, Bukureštu i Sofiji. Sarajevo će biti četvrti grad domaćin akademije, od 7. do 12. maja ove godine.

U glavnom gradu, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini nedostaju kadrovi koji bi obavljali menadžerske poslove u kulturi. Cilj ove akademije je da potakne proces edukacije, kako onih koji već rade u kulturi i kulturnim institucijama, tako i onih koji imaju ambicije da se bave tim poslom.

„Vjerujem da će rad prve akademije u Sarajevu biti uspješan i da će pokrenuti razmišljanja o važnosti educiranja kulturnog menadžmenta, te da će se ona i ubuduće održavati jednom godišnje“, kaže Klaus Krischok, direktor Goethe-Instituta BiH.

Pripremljen je zanimljiv program akademije, uz učešće vrhunskih predavača iz Njemačke, regije i BiH, koji će kroz predavanja, radionice i forume prenijeti svoja znanja i iskustva.

Goethe-Institut i Grad Sarajevo uputili su javni poziv za slanje prijava zainteresovanih. Broj mjesta je ograničen. Rok za slanje prijava je 25. april 2018. na e-mail adresu: ajla.eljsani-arnautlija@goethe.de

Dodatne informacije možete dobiti na web stranici www.goethe.de/ins/ba/bs/index.html

Goethe-Institut će u utorak 17. aprila u 11.00 sati omogućiti predstavnicima medija da na press konferenciji dobiju odgovore na pitanja o radu akademije. Press konferencija će se održati u prostorijama Goethe-Instituta u Sarajevu (u zgradi Feroelektro), Titova 28, 4. sprat, ulaz sa Titove ulice.