Град Сарајево у партнерству са Гете-Институтом организује рад прве академије за менаџмент у култури. Сличне академије се једном годишње одржавају у Солуну, Букурешту и Софији. Сарајево ће бити четврти град домаћин академије, од 7. до 12. маја ове године.

У главном граду, али и у цијелој Босни и Херцеговини недостају кадрови који би обављали менаџерске послове у култури. Циљ ове академије је да потакне процес едукације, како оних који већ раде у култури и културним институцијама, тако и оних који имају амбиције да се баве тим послом.

„Вјерујем да ће рад прве академије у Сарајеву бити успјешан и да ће покренути размишљања о важности едуцирања културног менаџмента, те да ће се она и убудуће одржавати једном годишње“, каже Клаус Кришок, директор Гете-Института БиХ.

Припремљен је занимљив програм академије, уз учешће врхунских предавача из Њемачке, региона и БиХ, који ће кроз предавања, радионице и форуме пренијети своја знања и искуства.

Гете-Институт и Град Сарајево упутили су јавни позив за слање пријава заинтересованих. Број мјеста је ограничен. Рок за слање пријава је 25. април 2018. на и-мејл адресу: ajla.eljsani-arnautlija@goethe.de

Додатне информације можете добити на веб страници www.goethe.de/ins/ba/bs/index.html

Гете-Институт ће у уторак 17. априла у 11.00 часова омогућити представницима медија да на прес конференцији добију одговоре на питања о раду академије. Прес конференција ће се одржати у просторијама Гете-Института у Сарајеву (у згради Фероелектро), Титова 28, 4. спрат, улаз са Титове улице.