U srijedu, 30.12.2015. godine u 12.00 sati, održat će se press konferencija povodom Javnog dočeka Nove 2016. godine u Sarajevu u organizaciji Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i četiri gradske općine: Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad.Na press konferenciji novinarima će se obratiti zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović, predstavnik tehničkog organizatora i realizatora programa dočeka Nove 2016. godine, te predstavnici Ministarstva kulture i sporta KS, četiri gradske općine, MUP-a KS i izvođači programa.

Pored programa Javnog dočeka 2016., koji se održava pod motom  „Idemo ludo, idemo jako u Novu, 2016. godinu!“, novinari će na press konferenciji biti upoznati i sa servisnim informacijama, kao što su termini izmjene/obustave saobraćaja u novogodišnjoj noći, radno vrijeme Vijećnice za vrijeme novogodišnjih praznika…

Press konferencija će se održati u sali Gradske uprave Grada Sarajeva, ul. Hamdije Kreševljakovića 3/III. 

Napomena: na kraju press konferencije bit će upriličena podjela akreditacija, koje su neophodne predstavnicima medija za nesmetano praćenje  programa Javnog dočeka Nove 2016. godine pred BBI centrom.

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovaj događaj i o njemu obavijesti javnost