Pozivamo Vas na press konferenciju povodom Drugog sarajevskog svjetskog foruma urbanizma u čijem fokusu će biti Grad Istanbul sa svojim najznačajnim urbanim projektima. Na forumu, kojeg organizira Grad Sarajevo sa francuskim partnerom – Asocijacijom sarajevskog foruma urbanizma, očekuje se učešće blizu 1.000 danas najznačajnijih svjetskih imena iz oblasti arhitekture, urbanizma i prostornog uređenja, te političara, diplomata, privrednika i kulturnih djelatnika. Tokom press konferencije, koja će se održati u utorak 29. aprila 2014. godine, s početkom u 11.00 sati, u sali Gradske uprave Grada Sarajeva (ul. Hamdije Kreševljakovića 3/3), medijima će se obratiti gradonačelnik Sarajeva, prof.dr. Ivo Komšić, prvi sekretar Ambasade R Francuske u BiH, Remy Queney, ambasador R Turske u BiH, Nj.E. Ahmet Yildiz i generalni menadžer projekta Gordana Memišević.

Podsjećanja radi, u septembru 2012. godine Sarajevo je bilo domaćin Prvog svjetskog foruma urbanizma o temi „Veliki Pariz“, uz učešće blizu 500 arhitekata, urbanista, političara, privrednika i kulturnih djelatnika iz 33 zemlje širom svijeta.

Ideja je da Sarajevo – svojevrsno raskršće civilizacija sa svim svojim arhitektonskim i kulturnim raznolikostima – bude mjesto promišljanja za budućnost urbane obnove i planiranja u svijetu, te da svake druge godine bude domaćin jednoj svjetskoj prijestolnici koja će predstaviti svoje projekte za 21. stoljeće. Dakle, nakon Pariza, Sarajevo će u septembru dočekati Istanbul!

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovu press konferenciju i o njoj obavijesti javnost.