U četvrtak 01.06.2006. godine u 10.00 sati, održat će se press-konferencija u povodu tradicionalne četvrte po redu sportsko-muzičke manifestacije "Prijatelji-prijateljima", koja će se održati 10. juna KSC "Skenderija".

Na press-konferenciji novinarima će se obratititi prim. dr. Josip Jurišić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva i predsjednik Organizacionog odbora, te članovi OO manifestacije "Prijatelji-prijateljima".

Press-konferencija  će se održati u sali Gradske uprave Grada Sarajeva, ul. Hamdije Kreševljakovića 3/3.

U okviru ove manifestacije, koja je humanog karkatera, ekipe bh. političara, umjetnika, novinara, privrednika te predstavnici Centralne banke i diplomatskog kora odigrat će utakmice u malom nogometu, čiji prihod od prodaje ulaznica će biti usmjeren Sportskom društvu invalida "Spid" – Sarajevo.

Nosilac aktivnosti ove plemenite akcije je Gradska uprava, u suradnji sa Bosnia production, Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH, Udruženjem nogometnih sudija KS, medijima, privrednim subjektima, javnim i kulturnim djelatnicima grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Realizacijom prethodna tri projekta, novčana sredstva su bila skupljena za  žrtve zemljotresa u Turskoj, djecu oboljelu od leukemije na Kliničkom centru Sarajevo i BH MAC za deminiranje Trebevića.

Izvor: Gradska uprava