Danas je u Olimpijskom bazenu na Otoci održana press konferencija povodom prve poslijeratne vaterpolo utakmice između Vaterpolo kluba "Jadran" iz Neuma i Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo koja će se u ovom bazenu održati sutra sa početkom u 18.00 sati.

Na konferenciji novinarima su se obratili: zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić, direktor JP "Olimpijski bazen Otoka" Mujo Gec, predsjednik Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo Janko Gojković i glavni trener za vaterpolo Edin Baralić.

Dogradonačelnik Jurišić izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja ove prijateljske utakmice. "Grad Sarajevo se izgradnjom Olimpijskog bazena na Otoci opredjelio da afirmira plivačke sportove u Sarajevu. Sada imamo ekspanziju plivačkog sporta u Sarajevu, do sada je osnovano 18 plivačkih klubova koji redovno treniraju u bazenu.", istakao je Jurišić te obećao i buduću podršku Grada plivačkim klubovima i Olimpijskom bazenu.

Direktor bazena Mujo Gec rekao je da Olimpijski bazen spremno dočekuje sutrašnju utakmicu, a večeras je domaćin igračima HAVK Mladost iz Zagreba koji se nalaze na pripremama u Sarajevu.

Trener Baralić naglasio je da Gradski klub vodenih sportova Sarajevo ima dobru ekipu koja će se moći suprostaviti ekipi "Jadrana" iz Neuma.

Janko Gojković se u ime Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo zahvalio Gradu Sarajevu i Olimpijskom bazenu "Otoka" na podršci organizaciji ove prijateljske utakmice.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva