Pozivamo Vas da prisustvujete PRESS KONFERENCIJI koja će se održati u utorak 04.10.2011. u 11.00 sati. Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „OAZA“ u partnerstvu sa Specijalnom olimpijadom BiH organizira veliko sportsko takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama sa područja BiH i regiona u periodu od 06. do 09. oktobra.  Kroz tri dana takmičenja, više od 450 takmičara borit će se za svoje medalje i to u šest sportova: nogomet, košarka, atletika, plivanje, stoni tenis i bočanje.

Cilj ovog takmičenja jeste promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa intelektualnim teškoćama, te njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu. Projekat su finansijski podržali: SHIA – Švedska, Evropska komisija, UNDP, Gradska uprava Grada Sarajeva, BH Telecom.

Na press konferenciji će se u ime Grada Sarajeva obratiti zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji, a prisustvovat će i: Adisa Pamuk, izvršna direktorica Udruženja "OAZA", Irfan Kulić, korisnik Udruženja "OAZA", Admir Bukva, direktor KK BOSNA, Arnes Alić, direktor Stonoteniskog kluba ALADŽA, Izet Delalić, predsjednik BK BOSNA, Nermin Ćoko, policija u zajednici Novi Grad, i Binasa Goralija, koordinator SHIA ureda u BIH.
 
Press konferencija održat će se u sali Gradske uprave Grada Sarajeva 320/III, ul. Hamdije Kreševljakovića 3/3.

Pozivamo vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj.