Prim. dr. Josip Jurišić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva i predsjednik Organizacionog odbora na danas održanoj press-konferenciji najavio je tradicionalnu četvrtu po redu sportsko-muzičku manifestaciju "Prijatelji-prijateljima", koja će se održati 10. juna KSC "Skenderija", s početkom u 10.00 sati. Sav prihod od prodaje ulaznica bit će direktno uplaćen na žiro-račun Sportskog društva invalida "Spid" – Sarajevo, koji je svojim rezultatima i programom rada za naredni period zaslužio ovakav vid materijalne pomoći.

– Grad Sarajevo kao nosilac poruke mira i Prvi internacionalni humanistički grad prihvatio je da bude jedan od pokretača ove akcije, kojom želimo da podržimo jedan od najtrofejnijih sportskih društava invalida – sarajevski SPID, koji nas je svojim izvanrednim uspjesima toliko puta obradovao. Igrači SPID-a kao izuzetni ljudi i sportisti uistinu su zaslužili našu bezrezervnu podršku – istakao je dogradonačelnik Jurišić i pozvao firme, ustanove, sve ljude dobre volje i humaniste da podrže ovu akciju.

Na ovoj manifestaciji, koja je humanog karaktera, učešće će uzeti ekipa bh. političara (koju će voditi prim. dr. Josip Jurišić), umjetnika (Zlatan Bostandžić), novinara (Boris Bilić), privrednika (Esad Ćesko), te predstavnici Centralne banke (Kemal Kozarić) i diplomatskog kora (doajen Nj.E. Josip Vrbošić).

Utakmice će trajati dva puta po 15 minuta, a svaku ekipu će činiti 15 natjecatelja s pravom izmjene. U pauzama utakmica predviđen je muzički program uz učešće poznatih bh. estradnih zvijezda, te glumaca-humorista.

Nosilac aktivnosti ove plemenite akcije, koju je podržala i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, je Gradska uprava, u suradnji sa Bosnia production, Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH, Udruženjem nogometnih sudija KS, medijima, privrednim subjektima, javnim i kulturnim djelatnicima grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Realizacijom prethodna tri projekta, novčana sredstva su bila skupljena za  žrtve zemljotresa u Turskoj, djecu oboljelu od leukemije na Kliničkom centru Sarajevo i BH MAC za deminiranje Trebevića.

Izvor: Gradska uprava