Radovi na obnovi fasade na zgradi Olimpijskog muzeja privode se kraju. Obnovljena je vanjska stolarija i ulazne stepenice sa ogradom, a ovih dana, rukama pravih majstora, fasada ovog monumentalnog objekta i nacionalnog spomenika poprima nekadašnji izgled.

Grad Sarajevo je, nakon više od dvije decenije čekanja, pokrenuo obnovu objekta koji je uništen tokom opsade grada, sa namjerom da bude u cjelosti rekonstruisan, a da se, tokom naredne godine u njemu ponovo otvori Olimpijski muzej. Sarajevo 2019. godine obilježava 35. godišnjicu od Zimskih olimpijskih igara i organizira najmasovnije spotsko natjecanje za mlade – EYOF.

“Sve ide planiranom dinamikom. Mnogo će za grad značiti obnova Olimpijskog muzeja. Ponosan sam što svaki dan gledamo kako se vraća autentičan izgled jednom od simbola Sarajeva koji obnavljamo,” istaknuo je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Uskoro kreće druga, završna faza obnove unutar ovog nacionalnog spomenika. Obuhvatit će izvođenje radova na instalacijama i uređenje enterijera.