Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić upriličio je danas prijem za juniore FK "Željezničar", te im u ime Grada Sarajeva čestitao na osvojenom drugom mjestu na nedavno održanom jakom međunarodnom turniru u pobratimskom gradu Insbruku.

"Želim vam čestitati na ovom značajnom uspjehu, kao i na fer i sportskom ponašanju čime ste na najbolji način predstavili naš grad u pobratimskom Insbruku.", istakao je dr Jurišić dodajući kako su ovo nade bh. nogometa, te da kao takvi uvijek mogu računati na podršku Grada.

Inače, odlazak juniora "Željezničara" na turnir u Insbruk pomogli su Grad Sarajevo i Grad Insbruck kao pobratimski gradovi.

Dželaludin Muharemović, sportski direktor "Željezničara" u ime Kluba i njegovih juniora zahvalio se Gradu Sarajevu i doktoru Josipu Jurišiću na naporima koje su uložili za učešće juniora "Želje" na ovom jakom međunarodnom turniru. Također se zahvalio Muji Gecu i Denisu Kovačeviću iz Gradske uprave koji su sa juniorima putovali u Insbruk i bili im od velike pomoći.

Milorad Kojović, sekretar Gradske uprave Grada Sarajeva uz čestitke na uspjehu istakao je kako Grad Sarajevo nastoji da pomogne kvalitetno treniranje pa je pokrenuo projekat postavljanja vještačke trave na pomoćne terene stadiona "Željezničar" i "Asim Ferhatović Hase". "Vi ćete već u septembru imati vještačku travu na Grbavici, a sljedeće godine uradit će se rasvjeta i tribine.", dodao je Kojović.

Tokom današnjeg prijema istaknuto je da se i u Sarajevu treba organizirati jedan ovakav međunarodni turnir u kojem bi učestvovali klubovi iz pobratimskih gradova a najidealniji termin za održavanje je 6. april, Dan grada Sarajeva. Današnjem prijemu prisustvovali su i: Almir Memić, koordinator Omladijnskog pogona, Ismet Štilić, trener juniora, Haris Alihodžić, trener Prvog tima i Kemal Alispahić, bivši igrač "Želje".

Izvor: Gradska uprava