Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac upriličila je danas prijem za supruge načelnika generalštabova zemalja jugoistočne Evrope, koji su u posjeti našem gradu povodom održavanja sastanka zemalja SEDM inicijative. Poželivši dobrodošlicu, gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što je upravo grad Sarajevo izabran za domaćina susreta vojnog vrha zemalja jugoistočne Evrope.

– Sarajevo je pozitivan primjer da se i nakon ratnih stradanja može uspostaviti povjerenje među ljudima i učvrstiti mir. Sa bogatsvom kultura i tradicija, građani Sarajevo više od pet stoljeća žive u duhu multikulturalnog dijaloga i međusobnog uvažavanja – naglasila je Borovac.

Gradonačelnica je dodala da velike nade ulažemo u prijem BiH u EU kako bi konačno na grad Sarajevo počeli primjenjivati evropske standarde.

– Svojim aktivnostima i projektima ova gradska vlast se trudi da ovaj grad ima što perspektivniju budućnost i da građanima, pogotovo mladim generacijama, obezbijedi što kvalitetniji život. Ponosni smo što smo zadržali multikulturalni karakter grada, koji se temelji na demokratiji, poštivanju ljudskih i vjerskih prava – kazala je Borovac, te ukazala na izuzetan odnos koji je postigla sa gradonačelnicima glavnih gradova bivše zemlje.

Tokom prijema gošće su pogledale film o Sarajevu, a potom obišle kulturno-historijske znamenitosti grada.

Izvor: Gradska uprava