Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je novoimenovanu Upravu Atletskog kluba "Sarajevo": Nihada Hodžića, predsjednika UO, Halima Jašarevića, direktora i Vahidu Kozić, šefa stručnog štaba. Prijemu su prisustvovali mladi atletičari AK "Sarajevo" koji već iza sebe imaju zapažene sportske rezultate.

Na prijemu su bili Nedim Čović, trenutno najbrži Bosanac na 100 i 200 m, polufinalista Evropskog juniorskog prvenstva na 100 m i osvajač zlatne medalje na Balkanskom juniorskom šampionatu, Lejla Glođo, dva puta obarala državni rekord u troskoku ove godine, Admir Oković, standardni seniorski reprezentativac BiH na 100 m, Almir Bećirović, perspektivni mladi atletičar u bacanju kugle, Selma Zrnić i Ismir Bujak, proglašeni za perspketivne mlade atletičare Kantona Sarajevo u ovoj godini, te najmlađe vrlo perspektivne atletičarke Ajla Ðanko i Nadina Slimić.

– Grad Sarajevo nastoji pružiti bezrezervnu podršku sportistima i projektima koji na reprezentativan način predstavljaju ovaj grad i državu, te afirmišu sebe i uopće bh. sport. Mi u Gradu ponosni smo na sportske rezultate koje postižu mladi perspektivni atletičari vašeg kluba – istakao je dogradonačelnik Jurišić, te dodao da će Grad finansijski pomoći AK "Sarajevo" u cilju poboljšanja uvjeta za treniranje vrhunskih sportaša-atletičara.

Predstavnici AK "Sarajevo" istakli su da su zapaženi sportski rezultati koje postižu njihovi atletičari plod ogromnog entuzijazma i motivacije koja sigurno neće nedostajati i ubuduće. Oni su ovom prilikom zahvalili Gradu Sarajevu na dosadašnjem razumijevanju i finansijskoj podršci, zahvaljujući kojima su atletičari ovog kluba učestvovali na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Izvor: Gradska uprava