Počele su tehničke pripreme za program dočeka Nove godine pred Vječnom vatrom u organizaciji Grada Sarajeva i tehničkoj organizaciji Agencije "Art Stage". Program pod nazivom "Grad Sarajevo s ljubavlju" se sastoji od dva dijela: dječijeg i centralnog. Dječiji program pod nazivom "Lilolend" počinje danas u 14 a završava u 16 sati. Centralni dio programa počinje u 21 sat, a u njemu učestvuju: Maja Milinković, Rafid, Žanamari Lalić, Sandi Cenov, Irina Storm i Zabranjeno pušenje.

U 23.55  gradonačelnica Sarajeva uputit će novogodišnju čestitku, nakon čega slijedi zajedničko odbrojavanje. U Novu 2008. godinu, prema scenariju programa, uvest će  violinistica Melita Hadžić, nakon čega slijedi spektakularan vatromet i nastavak koncerta.

Gradska uprava poziva sve građane Sarajeva i sve goste koji se nalaze u našem gradu da dođu pred Vječnu vatru i uživaju u programu koji smo za njih organizirali. Također apeliramo na sve građane, a posebno mlade, da ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva.

OBAVIJEST O REGULISANJU SAOBRAĆAJA

Povodom dočeka Nove 2008. godine obavještavamo građane Sarajeva da će 30.12.2007. godine u vremenu od 22:00 sata do 31.12.2007. godine do 20:00 sati biti obustavljen saobraćaj u lijevoj saobraćajnoj traci u ulici Maršala Tita, od Vječne vatre do raskrsnice ulica Maršala Tita – Kulovića – Dalmatinska. Saobraćaj će biti potpuno obustavljen 31.12.2007. godine od 20:00 sati do 06:00 sati 01.01.2008. godine u ulici Mula Mustafa Bašeskije, od raskrsnice ulica Mula Mustafe Bašeskije – Pehlivanuša do raskrsnice ulica Maršala Tita – Radićeva – Trampina. U vremenu potpune obustave sobraćaja, sobraćaj će biti preusmjeren iz pravca Mula Mustafe Bašeskije – Maršala Tita u ulicu Pehlivanuša – Petrakijina – Mehmed-paše Sokolovića – Ćemaluša – Bolnička – Koševo. Također, u vremenu potpune obustave sobraćaja, tramvajski saobraćaj biti će preusmjeren na okretnicu Skenderija. Policija Kantona Sarajevo regulirati će saobraćaj u navedenim ulicama i po potrebi provoditi dodatne mjere.

Izvor: Gradska uprava