Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, posljednjoj povodom javnog dočeka Nove godine, Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika i predsjednik IO za Javni doček Nove godine, istakao je kako su sve pripreme za javni doček Nove godine ušle u posljednju fazu. Sudionici Središnjeg programa dočeka, koji će se održati pod motom „Tropska noć u Sarajevu”, su bh. bendovi. Središnji program će ispred BBI-a centra u 21 h započeti nastupom DJ Muhameda Trnke, Divanhane, potom sarajevske rock grupe The Last Location, Konvoja, repera Frenkija. U Novu godinu građane će uvesti bh. plesači i Sarajevo dram Orkestra u ritmu sambe, a iza pomoći do 1 sat će sve nazočne zabavljati bend Serous Beat Lovers.

Točno u ponoć bit će upriličen vatromet sa zgrade Feroelektra i na Mojmilu, nakon kojeg će gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputiti novogodišnju čestitku, zajedno na bini s izvođačima programa i partnerima u organizaciji ovoga događaja.

Čampara je naglasio je da je i ove godine Grad organizirao Dječji program u okviru Javnog dočeka Nove 2014. „Ovaj put u suradnji s Radijem 8 prošlog petka u Međunarodnom centru za djecu i mlade Novo Sarajevo na Grbavici izvedena je dječja novogodišnja predstava pod nazivom „Čarolija“ u tri termina, kada smo podijelili paketiće ustanovama koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, djeci u stanju socijalne potrebe i djeci s umanjenim sposobnostima. Inače, Grad Sarajevo je ove godine osigurao ukupno 1.000 paketića za 16 ovakvih ustanova, a neke smo dan prije predstave i posjetili, družili se s djecom i obradovali ih paketićima“.
Tiskovnoj konferenciji su nazočili predstavnici MUP-a KS, Zaštitarske službe Nova Gama, Kantonalne inspekcije i Turističke zajednice, koji su se danas obratiti nazočnima. Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, kazao je kako je ovo tradicionalno suradnja, te kako će i ove godine biti poduzete sve sigurnosne mjere kako bi Javni doček Nove godine prošao u najboljem redu, bez većih problema, kao i prethodne godine. „Angažirat ćemo dovoljan broj policajaca, s ciljem preventivnog djelovanja protiv eventualnog kršenja zakona. Želim podsjetiti i da će doći do privremene potpune obustave prometa, u razdoblju od 19:00 do 05:00, u ulicama Titova, od Trampine do ulice Koševo, te jednog dijela Radićeve, od Branitelja i Titove. Policajci će uraditi sve kako bi građani bili sigurni, ali također i veliki broj naših gostiju. Ovom prilikom apeliram na sve građane, posebno starije, da utječu na svoju djecu, da ne koriste pirotehnička sredstva. Također apeliram na sve sudionike u prometu da ne konzumiraju alkohol, ili da ne koriste vozila ako će konzumirati“.  Nefić je napomenuo kako se uporaba pirotehničkih sredstava kažnjava novčanom kaznom od 300-900 KM, a za roditelje maloljetnika novčanom kaznom od 400-1200 KM.

Alija Jašarević, direktor Zaštitarske službe – Nova Gama, kazao je kako su izvršili sve neophodne potrebne pripreme sa njihove strane. „Dogovorili smo postavku zaštitne ograde, a bit će angažirano i 135 zaštitara“, dodao je Jašarević.

Feđa Hadžifejzović i Marijan Mijajlović, obratili su se u ime FACE TV-a, generalnog medijskog pokrovitelja Javnog dočeka. Naglasili su kako je ovo prvi put da će se ovakav prijenos raditi u HD formatu i prenositi putem satelita širom Europe, Amerike i Australije, te kako je ovaj doček zaključak uspješne godine za FACE TV.
Što se tiče tehničke organizacije, dakle postavljanja bine ispred BBI centra, led ekrana, rasvjete i razglasa, za to je zadužena tvrtka PROEVENT.
Nazočnima se obratila i Asja Hadžiefendić Mešić, portparol Turističke zajednice Kantona Sarajevo i naglasila kako u razdoblju Nove godine dolazi do povećanja broja turista. „Mi smo u prethodnom razdoblju imali veliki interes lokalnih i regionalnih medija, ne samo povodom dočeka, nego i sudionika. Brojne turističke agencije nudile su aranžmane dočeka Nove godine u Sarajevu. Imali smo također veliki broj upita, tako da očekujemo veliki broj posjetitelja iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, a posebno Dalmacije, ali također i Zapadne Europe i naše dijaspore“.

I ove godine nastavit će se tradicija obilaska Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, Prve policijske uprave MUP-a KS i Zavoda za žurnu medicinsku pomoć KS, kako bi im se zahvalilo što će u prazničnoj noći biti na usluzi građanima i gostima grada. Gradonačelnik Komšić će zajedno sa svojim suradnicima iza pomoći posjetiti rodilište kako bi podijelio radost i sreću s roditeljima prvorođene/og Sarajke/Sarajlije, a dežurnim ljekarima i sestrama poželio sretnu Novu godinu. 

Partneri Grada Sarajeva u organizaciji i promociji Programa Javnog dočeka Nove 2014. godine su: gradske općine (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad), Kanton Sarajevo, Turistička zajednica KS, MUP KS, javna komunalna poduzeća „Park“ i „Rad“ i BH Telecom; medijski pokrovitelji: Oslobođenje, Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, portal Source production, Metromedija, i FACE TV kao generalni medijski pokrovitelj.