Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Željko Ler i zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović upriličili su danas prijem za predstavnike Vatrogasnog saveza KS čiji je predsjednik Tajib Pašić uručio priznanja za doprinos Grada Sarajeva i gradonačelnika Alije Behmena kvalitetnijem radu dobrovoljnih vatrogasnih društava u 2009. godini. „Upravni odbor našeg Saveza donio je odluku da ovim priznanjem zahvalimo Gradu Sarajevu i gradonačelniku Behmenu koji su svojom kontinuiranom podrškom prepoznali našu djelatnost kao humanu i koji su u nama prepoznali partnera koji je sposoban pomoći ne samo kad je riječ o požaru ili elementarnoj nepogodi, već i u svakoj drugoj situaciji" – istaknuo je predsjednik Pašić i ukazao na veliki entuzijazam članova šest dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju u sklopu ovog saveza.

Predsjednik Saveza je, također, pozdravio odluku Grada da pored kontinuirane finansijske podrške četiri dobrovoljna vatrogasna društva: „Vratnik“, „Bjelave“, „Alipašin Most“ i „Novo Sarajevo – 1934“,  u 2010. godini pomogne i dobrovoljna vatrogasna društva „Tarčin“ i „Ilidža“.

Zahvalivši na priznanju, predsjedavajući Gradskog vijeća Željko Ler je istaknuo dugogodišnju uspješnu suradnju sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Predsjedavajući Ler i zamjenik gradonačelnika Živanović kazali su da će Grad Sarajevo i ubuduće imati senzibilitet prema dobrovoljnim vatrogasnim društvima i njihovoj značajnoj ulozi u gradu Sarajevu, te nastaviti finansijski ih podržavati radi nabavke i servisiranja opreme.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću