Studente američkog Univerziteta Wiskonsin-Superior, i profesore Hajia Dokhancia i Karla Bahma, koji još od 2002. godine dovode svoje studente u Sarajevo, u okviru Projekta „Rat i mir u Bosni“, primili su danas zamjenik gradonačelnika, dr. Ranko Čović i pomoćnik gradonačelnika Ramiz Kadić. Susret sa predstavnicima Gradske uprave Grada Sarajeva je postao tradicionalno prvi sastanak sa kojim studenti ovog univerziteta počinju svoju jednomjesečnu posjetu našoj državi.Cilj i namjera profesora koji vode ovaj projekat jeste da se kroz ovakve susrete i razgovore sa predstavnicima vlasti, kao i iz drugih sfera života (društvenih, političkih, kulturnih i obrazovnih), njihovi studenti više saznaju o trenutnoj situaciji u gradu i državi te upoznaju sa bogatim bosanskim multietničkim naslijeđem.

S obzirom na intresovanja koja su iskazali američki studenti tokom današnjeg susreta u Gradskoj upravi, zamjenik gradonačelnika, dr. Čović je ukratko dao pregled poslijeratne situacije u zemlji i Sarajevu, upoznao studente sa uređenjem Grada i države, te se posebno osvrnuo na nedavne poplave koje su zadesile građane Bosne i Hercegovine.

Ramiz Kadić, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, naveo je niz projekata koje vodi Grad Sarajevo s ciljem poboljšanja položaja mladih, te goste iz Sjedinjenih Američkih Država upoznao sa stanjem u oblasti obrazovanja i kulture u gradu Sarajevu.