Gradonačelnik Alija Behmen sa svojim zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem primio je danas prvog sekretara francuske socijalističke partije Martinu Aubry. Tokom susreta sa čelnicima Grada Aubry je istaknula kako je cilj njene posjete Sarajevu i BiH ohrabrenje i podrška kandidaturi Grada “Sarajevo 2014. – Evropski most kulture”. Predstavnica francuske socijalističke partije interesirala se za projekte Grada Sarajeva u cilju pomoći Francuske ovom gradu. Gradonačelnik Behmen je goste iz Francuske upoznao sa aktuelnim projektima koje ova ustanova realizira ili planira realizirati.

“Kad je riječ o kulturi, produbljivanje veza vidimo u činjenici da Francuska kao prijestolnica kulture 2004. svojim iskustvima može podržati Sarajevo kao Most kulture 2014. Vjerujem da nam možete  pomoći i u realiziranju projekata iz oblasti obrazovanja, privrede i energetske efikasnosti“, kazao je Behmen.
“Smatram da kandidatura nije bitna samo za Sarajevo već i za Evropu. Ovdje su se desili događaji koji su promijenili svijet. Sarajevo nije samo grad gdje je počeo Prvi svjetski rat, već i mjesto gdje se ljudi sastaju, zajedno žive, grad prijateljstva i gostoprimljivosti“, istaknula je Aubry.