„Vi niste samo prvaci samo zato što ste odbranili titulu evropskog prvaka, vi ste prvaci što ste to učinili osmi put zaredom i što niste izgubili nijedan set što se nije desilo u historiji sjedeće odbojke“, ovim riječima je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić pozdravio zlatne bh. reprezentativce u sjedećoj odbojci prilikom današnjeg prijema u prostorijama Gradske uprave. Čestitkama su se pridružili i njegovi zamjenici Aljoša Čampara i Ranko Čović, te zamjenici predsjedavajućeg Gradskog vijeća Gradimir Gojer i Miro Lazović. Grad Sarajevo je ovaj put izdvojio 6.000 KM, koliko je bilo potrebno za opremu našim odbojkašima, i nastavit će, kako su istaknuli dogradonačelnici Čampara i Čović i dalje u okviru svojih mogućnosti, podržavati trenutno našu najtrofejniju reprezentaciju.

„Grad Sarajevo i BiH su kroz ovu reprezentaciju doživjeli najljepšu promidžbu. Vi ste njeni najbolji ambasadori – ne samo što ste šampioni već zato što radite istinski i sportski i od toga ne pravite spektakl“, kazao je Gojer, a Lazović je predložio da Grad Sarajevo inicira da sljedeće Evropsko prvenstvo 2015. godine bude održano u Sarajevu.

Kapiten repezentacije Sabahudin Delalić i šef Stručnog štaba Mirza Hrustemović zahvalili su se u ime igrača i uprave reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci istakavši da im je Grad Sarajevo uvijek među prvima pružao podršku.