Делегација Града Сарајево на челу са градоначелником Абдулахом Скаком боравила је данас у посјети Дистрикту Брчко, поводом обиљежавања 18. годишњице Дистрикта. Синиша Милић, градоначелник Брчког те предсједник скупштине Дистрикта Есед Кадрић дочекали су делегацију главног града БиХ. Циљ посјете био је размотрити начине за унапређење сарадње градских управа у БиХ.

Закључено је да би било корисно организовати састанак посвећен размјени искустава у вези са примјеном јавно-приватног партнерства.

Ово је први пут да највиша делегација главног града долази у посјету градоначелнику и институцијама Дистрикта.

– Дистрикт Брчко има посебан значај за БиХ, а тиме и за Сарајево. Његова специфична уставна позиција, али и стратешки комуникацијски и економски положај га чине још важнијим. Стабилно функционисање и развој Дистрикта је императив, како за људе који живе и раде овдје, тако и за нас у главном граду и у цијелој држави. Радује ме да сам видио како постоји воља и спремност, те значајан простор за унапређење веза Града Сарајева и Дистрикта Брчко. Ми дијелимо ту једну посебност и имамо додатно одговорност да допринесемо напретку и просперитету наша два града и цијеле државе – рекао је овим поводом градоначелник Скака.

Током посјете домаћини су делегацију Града Сарајева упознали са актуелном ситуацијом те са планираним развојним пројектима. Такође, разговарано је и о транспортној повезаности и инфраструктурним питањима.