Sarajevo-i-Beograd-razmatraju-mogućnost-realizacije-zajedničke-projekte

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka susreo se danas sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, na marginama Drugog foruma gradonačelnika glavnih gradova centralne i istočne Evrope i Kine koji se održava u Podgorici.

Razgovarano je o jačanju saradnje glavnih gradova te o pripremi zajedničkih projekata na obostranu korist. Skaka i Mali su se usaglasili da uspostave redovnu komunikaciju te intenziviraju kontakte dvije gradske uprave, posebno u oblasti turizma. Dogovoreno je da se razmotri mogućnost zajedničkog nastupa Sarajeva i Beograda na trećim tržištima te pri aktiviranju evropskih fondova.

101688

Također, razgovarano je o realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti turizma i promocije, a na bazi reciprociteta. Gradonačelnik Beograda se tokom susreta interesirao kako teku pripreme za Evropski omladinski festival za mlade – EYOF, kojem će 2019. godine, biti domaćini Grad Sarajevo i Grad Istočno Sarajevo.

Gradonačelnici Skaka i Mali dogovorili su posjetu delegacije Grada Sarajeva Gradu Beogradu u drugoj polovini oktobra ove godine.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u Crnoj Gori Đorđe Latinović.