Sarajevo-nizom-događaja-i-generalnom-pripremom-za-EjOF-obilježava-34

Поводом обиљежавања 34. годишњице Зимских олимпијских игара у Сарајеву, припрема за организацију омладинске олимпијаде ЕЈОФ у Сарајево и Источном Сарајеву, те као подршка бх. олимпијцима који ће данас у Пјонгчангу носити државну заставу, у главном граду БиХ и околним планинама биће одржан низ догађаја.

Сутра ће на олимпијској Бјелашници бити отворен цјелодневни програм сјећања за најбоље организовану Олимпијаду до тада у организацији Туристичке заједнице Кантона Сарајево и ЗОИ ’84. Програм почиње 13. Међународним такмичењем менаџера у скијању – Ети цуп 2018., након чега ће наступити познати сарајевски бенд „Бомбај Штампа“. У суботу навечер ће на Бјелашници бити отворено и ноћно скијање на стази која ће бити обојена олимпијским бојама. Током седмице ће у Олимпијском музеју бити организиран и пригодан програм за сарајевске малишане.

Вечерас ће на отворењу 23. Зимских олимпијских игара руководство бх. олимпијског комитета присуствовати отворењу игара у Јужној Кореји, а заставу БиХ носиће наша најбоља алпска скијашица Елведина Музаферија. Градоначелник Сарајева Абдулах Скака позвао је грађане да уживају у припремљеним програмима те подсјетио да је главни град БиХ заједно са Источним Сарајевом у интензивним припремама за ЕЈОФ, највећу спортску манифестацију након ЗОИ, која се одржава у нашој земљи.

Већ наредног викенда на Бјелашници ће бити одржан 11. Куп Сребрна лисица који се организује у оквиру званичног календара такмичења Ски савеза БиХ а у склопу низа тестних такмичења кампање „Роад то ЕЈОФ 2019“  за Европски омладински олимпијски фестивал (ЕЈОФ), који ће 2019. године бити одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву. Одржавање тестног такмичења представља генералну пробу свих елемената – сектора организације ЕЈОФ 2019.