Sarajevo-novogodišnji-centar-regije-uz-spektakl-sa-Zdravkom-Čolićem-i-Crvenom-jabukom

Građani Sarajeva i gosti iz regije i svijeta će Novu 2018. godinu dočekati sa regionalnom muzičkom zvijezdom Zdravkom Čolićem. Glavna pozornica ove godine predviđena je ispred Vječne vatre – rečeno je na današnjoj press konferenciji održanoj u Vijećnici.

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, Elmedin Konaković premijer KS i Nermin Muzur, predsjednik TZ KS su velikom broju prisutnih novinara i urednika prezentirali novogodišnji spektakl na otvorenom, koji će se održati pod sloganom „Sarajevo – novogodišnji centar regije“.

Specijalni gost bio je Zdravko Čolić koji se posebno zahvalio gradonačelniku Skaki.

cola 4

„Ja pripadam ovom gradu, poštujem ga i prihvatam da budem tu bez obzira na druge ponude, rekao je Čola i dodao kako je riječ o posebnoj emotivnoj priči.

Skaka je rekao da je siguran da će ovo biti najbolji institucionalni organizirani doček Nove godine. „Prvi put sarajevska čarolija će trajati tri noći uzastopno, od 30. decembra do 1. januara, čime će glavni grad BiH potvrditi titulu najbolje destinacije u ovom dijelu Evrope za novogodišnji show“, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Pozvao je sve građane Sarajeva da budu dobri domaćini, ali i da uživaju u svome gradu.

Kantonalni premijer Konaković kazao je da je prošlogodišnji doček postavio visoke standarde. „Posebno mi je zadovoljstvo što je promocija ovog događaja na nivou kakav Sarajevo zaslužuje“, rekao je Konaković. Predsjednik TZ KS Muzur izrazio je očekivanja da će ovaj događaj privući veliki broj turista u Sarajevo.

Prema programu, sarajevska novogodišnja čarolija počet će u subotu, 30. decembra u 18 sati u centru grada uz Coca cola-u, piće dobrodošlice i najpopularnija djela klasične muzike u izvedbi mladih izvođača sa Muzičke akademije. To je  posebno priređen performans za posjetitelje koji će imati priliku na ulicama grada i zaplesati. Najsjajniju noć u godini, 31. decembra obasjat će naš Sarajlija, Zdravko Čolić uz čije pjesme su odrastrale generacije! Putovanje se nastavlja i u Novoj 2018. Kad sat zazvoni na kuli u 20 sati 1. januara, zaplovit ćemo emocijama uz najljepše ljubavne pjesme nikad pravaziđene Crvene jabuke.

cola 1

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva uz finansijsku pomoć Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te TZ KS. Sarajevo je prošle godine bilo regionalni centar kada je Nova godina na Trgu BiH u Sarajevu dočekana uz Dinu Merlina.