Sarajevska vijećnica je ovih dana dobila parking za bicikle, na kojem će ljubitelji dvotočkaša od sada moći svoje bicikle besplatno parkirati ispred ovog objekta. Grad Sarajevo se ovim projektom pridružuje ostalim institucijama koji su prepoznali važnost što aktivnijeg korištenja bicikala, s obzirom da je evidentna popularizacija biciklizma koja se ogleda u sve većem broju biciklista koji to prijevozno sredstvo koriste ne samo u rekreativne svrhe nego sve više i u transportne. S druge strane, razvoj biciklističkog prometa u urbanim sredinama pozitivno utječe na zdravlje, ekologiju, uštedu energije…

Parking za bicikle je jedan u nizu projekata koje je Grad Sarajevo inicirao, a realizirao zajedno s Direkcijom za ceste KS s ciljem uređenja vanjskog dijela objekta Vijećnice.

U proteklom razdoblju, u okviru ovog projekta, postavljena je i ostakljena zaštitna ograda, u ulicama Brodac i Obala Kulina bana zaštitni granitni stubići, te popločan trotoar u granitnoj kocki u ulicama Brodac i Telali.

Turisti i gosti grada prilikom posjete Vijećnici mogu saznati više informacija o ovom kulturno-povijesnom spomeniku putem info-ploče koja se nalazi na pločniku ispred glavnog ulaza. Ovaj objekt dekoriran je i cvjetnim aranžmana, a na ogradi lođe na prvom katu postavljeni su jarboli sa zastavama.

U planu je da se dio parkinga Vijećnice pretvori u mali park s fontanom.