U organizaciji Grada Sarajeva učenici O.Š. "Musa Ćazim Ćatić" i Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" nedavno su posjetili njemački grad Friedrichshafen gdje su se sedam dana družili sa svojim vršnjacima iz ovog pobratimskog grada.

Učestvujući na manifestaciji "Zmaj nije zao", sarajevski učenici su zajedno sa poznatim njemačkim umjetnikom i osvjedočenim prijateljem Sarajeva Helmutom Lutzom na njegovoj stage-skulpturi "Zvučni brod" uspješno izveli predstavu. Sarajevo je te večeri bilo prisutno u Friedrichshafenu i 16 učenika O.Š. "Musa Ćazim Ćatić" i Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" promovirali su ga srcem, znanjem i umjećem na najbolji način.

Također, grupa sarajevskih srednjoškolaca, njih 24, boravila je u pobratimskom turskom gradu Bursi. U kampu gdje su bili smješteni, boravilo je još 450 učenika iz drugih dijelova R Turske, s kojima su sarajevski srednjoškolci uspostavili prijateljske kontakte te obišli kulturno-historijske spomenike i druge zanimnljivosti grada Burse i R Turske u cjelini. Naše učenike primio je i guverner Burse, koji im je uručio prigodne poklone u vidu CD-a i knjige o gradu.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva