Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, usaglasili su sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu.

Sarajevo će i ove godine biti najpoželjnija novogodišnja destinacija, doček Nove 2019. trajat će tri dana, a bit će obilježen koncertima klasične muzike, te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra, kao i 1. januara.

Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona: Zagreb, Split, Dubrovnik, Ljubljana, Podgorica, Novi Pazar, Beograd i Skoplje.

Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajedno će djelovati i na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela Sarajeva.

Dogovoreno je i partnersko djelovanje i podrška EYOF-a, čije će otvaranje početkom februara, između ostalog, biti obilježeno i postavljanjem olimpijskog znaka na Zlatištu iznad Skenderije.