Sarajevo-novogodišnji-centar-regije-uz-spektakl-sa-Zdravkom-Čolićem-i-Crvenom-jabukom-1

Gradonačelnik Abdulah Skaka boravio je danas u posjeti Tuzli, gdje mu je domaćin bio gradonačelnik ovog grada Jasmin Imamović. Čelnici dva grada razgovarali su o infrastrukturnim pitanjima, promociji turizma te uvezivanju bh. gradova u zajedničku turističku mapu u budućnosti.

“Želja Sarajeva je da bude lider u okupljanju svih gradonačelnika u BiH. To isto radimo sa regijom i vjerujem da ćemo u budućnosti nastaviti dobru praksu i saradnju koju smo danas započeli”, istakao je Skaka.

Tokom sastanka gradonačelnici Sarajeva i Tuzle dotakli su se i aktuelne teme, izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd.

“Za dalji razvoj Tuzle izuzetno je važno da trasa autoputa ide u smjeru Sarajevo-Zenica-Žepče-Tuzla-Brčko-Orašje-Bjeljina-Beograd. Na ovom potezu živi skoro milion i po ljudi, i bilo bi mnogo korisnije i našem glavnom gradu, a i gradovima i općinama kroz koji bi put išao. Bitno je i za BiH u cijelosti, jer je u pitanju ekonomski najpotentniji dio BiH”, istakao je Imamović.

Inače, Skaka i Imamović danas su imali prvi zvanični susret, a najavljena saradnja u obostranom je interesu iz koje će proizaći i konkretniji projekti u interesu građana.