Skaka-i-Muzur-zadovoljni-ljetnom-turističkom-sezonom-u-Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka razgovarao je danas sa predsjednikom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Nerminom Muzurom. Tokom sastanka analizirani su prvi preliminarni  rezultati ovogodišnje ljetne turističke sezone, te je razgovarano o predstojećoj zimskoj sezoni.

Istaknuto je zadovoljstvo izuzetnim rastom broja posjeta i noćenja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ali je i zaključeno da se adekvatnim politikama i projektima koji su u planu ti rezultati narednih godina mogu i unaprijediti.

„Nova Turistička zajednica KS pokazuje svojim radom da zaslužuje svu podršku i pomoć. Mi smo sretni da je ovo po mnogo čemu rekordna sezona, ali nastojat ćemo da budemo još bolji i uspješniji“, istakao je gradonačelnik, te dodao da će Grad Sarajevo u tom pogledu nastaviti uspješnu saradnju sa svim relevantnim institucijama, a posebno Turističkom zajednicom KS.

Muzur je upoznao gradonačelnika i sa planovima Turističke zajednice KS za predstojeću zimsku turističku sezonu.

Sarajevo je, prema zvaničnim podacima posjetilo više od pola miliona turista, što je više za 11,1 posto u odnosu na isti period prošle godine, ostvareno je preko milion i sto noćenja.