Ska-ka-Rekonstrukcija-stepeništa-Niže-banje

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas su obišli završne radove na rekonstrukciji i uređenju stepeništa u ulici Niže banje, koje vode do Olimpijskog muzeja Sarajevo.

Projekat zajedno realizuju Grad Sarajevo i Općina Stari Grad, koji su izdvojili ukupno 108.000 KM.

Rekonstrukciju stepeništa Niže banje treba posmatrati, kako je istakao gradonačelnik Skaka, kao dio projekta revitalizacije i obnove Olimpijskog muzeja, jednog od najvažnijih simbola Sarajeva, koja je u toku.

„Vjerujem da ćemo u obnovljenoj zgradi Muzeja, u Petrakijinoj ulici, u februaru iduće godine, na 35. godišnjicu od održavanja sarajevske zimske olimpijade ugostiti učesnike Zimske olimpijade mladih – EYOF-a“, kazao je Skaka.

Gradonačelnik je poručio da ovaj projekat potvrđuje ozbiljnu namjeru aktuelne gradske administracije da sve najvažnije objekte, simbole grada u užoj jezgri obnovi i vrati građanima u punom kapacitetu.

„Stepenište na ovom lokalitetu je bilo u jako lošem stanju, a s obzirom na početak rekonstrukcije Olimpijskog muzeja, zajedno sa gradonačelnikom Skakom sam odmah dogovorio da zajedno finansiramo ovaj projekat“, istaknuo je načelnik Hadžibajrić.

Stepenište u ulici Niže banje se prostire od ulice Dženetića čikma, do ulice Petrakijina i dugo je 42 metra. Time će se još jedan važan ambijent u samom centru grada urediti i učiniti funkcionalnim za građane, brojne goste i turiste, posebno učenike – ovdje je u blizini Prva bošnjačka gimnazija.

Gradonačelnik Skaka je ovom prilikom posebno akcentirao saradnju sa gradskim općinama, ovaj put sa Općinom Stari Grad i načelnikom Hadžibajrićem, te izrazio uvjerenje u nastavak realizacije drugih zajedničkih projekata za dobrobit građana Sarajeva. Na kraju su, Skaka i Hadžibajrić obišli i radove u Olimpijskom muzeju.