Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike Oldtimer kluba iz Zaboka (Republika Hrvatska) koji u maju sljedeće godine organizira međunarodni motociklistički rally na relaciji Zabok – Sarajevo.Prema riječima predsjednika Oldtimer kluba Zabok Dragutina Tisanića očekuje se učešće blizu 130 vozača motora iz 10 evropskih zemalja.

Vožnja bi trajala četiri dana, a trasa je koncipirana na relaciji Zabok – Slavonski Brod – Doboj – Zenica – Sarajevo. "Naši članovi posebno su bili zainteresirani za dolazak u Sarajevo budući da su se mnogi od njih svojevremeno takmičili na sarajevskim stazama i za Sarajevo ih vežu najljepše uspomene.", naglasio je Tisanić.

Dogradonačelnik Jurišić je istakao da će Sarajevu biti čast ugostiti oldtimere koji su oduvijek predstavljali posebnu atrakciju, te da će im Grad omogućiti ugodan i zanimljiv boravak u Sarajevu. U tom smislu predložen je i susret sa članovima Oldtimer kluba iz Sarajeva.

Prema planu i programu motociklistički rally trebao bi se desiti od 24. do 27. maja 2009. godine. Oldtimeri će, kako su najavili organizatori, voziti motore stare od 30 do 100 godina koji su vrlo jedinstveni i aktraktivni.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva