Abdulah Skaka, zamjenik gradonačelnika Sarajeva u posjeti je Zagrebu povodom obilježavanja 100. godišnjice pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj. U sklopu službene posjete, zamjenik Skaka se sastao s Milanom Bandićem, gradonačelnikom Zagreba, a glavna tema razgovora bila je unapređenje suradnje glavnih gradova, posebice u području kulture. Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava se brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Europe je u suradnji gradova i unapređenju njihovih, prije svega ekonomskih i kulturnih odnosa, koji će rezultirati većem kvalitetu života njihovih građana, zaključeno je na sastanku između Bandića i Skake.

Grad Sarajevo i Grad Zagreb ove godine obilježavaju 15 godina izuzetne suradnje temeljem Sporazuma potpisanog 2001. godine. Zagrebačka filharmonija upriličit će koncert u nedjelju 08.05.2016. godine u sarajevskoj Vijećnici, na drugu godišnjicu njenog ponovnog otvaranja.

Koncert Zagrebačke filharmonije je poklon Gradu Sarajevu povodom obilježavanja Dana Europe i pobjede nad fašizmom i još jedna potvrda dugogodišnjeg prijateljstva i partnerstva dva grada, poručeno je sa sastanka.