Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen najoštrije osuđuje svirepo ubistvo 23-godišnjeg Amara Mistrića koje se desilo sinoć oko ponoći u Sarajevu u ugostiteljskom objektu “Ochorios” u ulici Džemala Bijedića i ovim putem želi uputiti saučešće porodici ubijenog mladića.

Gradonačelnik Behmen vjeruje da je ovo još jedno ubistvo počinjeno iz obijesti, kojim je napadnut osjećaj sigurnosti građana Sarajeva. Porodica Mistrić sinoć je izgubila sina, a građani Sarajeva ostali su siromašniji za još jednog vrijednog mladog čovjeka. Krivična odgovornost za njegovu smrt leži na ubicama, dok je moralna zajednička i dijelimo je svi i njegova smrt je zajednički poraz.
Gradonačelnik Behmen je uvjeren da će policija Kantona Sarajevo u najkraćem mogućem roku uhapsiti počinitelje i očekuje da pravosuđe u brzom i poštenom suđenju izrekne adekvatne kazne počiniteljima.
Gradonačelnik Behmen koristi se ovom prilikom da pozove nadležne vlasti da pooštre kazne za nelegalno držanje oružja, kakvo je, sudeći prema informacijama koje su na raspolaganju javnosti, korišteno u sinoćnjem ubistvu.
 
Izvor: Gradska služba za odnose s javnošću