Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i prim.dr.med.mr.sci Midhat Kurtović danas su u Domu zdravlja Novi Grad-Otoka svečano pustiti u rad dva ultrazvučna aparata sa tri sonde,  prvenstveno namijenjena za dijagnosticiranje raka dojke. Ti aparati će biti smješteni u Domu zdravlja Novi Grad – Otoka i ambulanti Saraj-Polje. Vrijednost aparata je oko 66.000 KM, a novac za nabavku  osigurao je Grad Sarajevo.

Direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva KS-a Midhat Kurtović istaknuo je da su tim aparatima zaokružene potrebe žena na području općina Vogošća, Centar i Novi Grad.

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac naglasila je danas da ti ultrazvučni aparati znače veću sigurnost zdravlja žena i preventivno djelovanje posebno u Novom Gradu kao mnogoljudnijoj sarajevskoj općini.

Današnja donacija realizirana je u okviru projekta nazvanog "Zdravi gradovi". Borovac je naglasila da se nabavkom tih aparata, ali i brigom o starim osobama, želi zadržati status Sarajeva u mreži zdravih gradova.

Grad Sarajevo nabavio je i sanitetsko vozilo za potrebe patronažne službe Doma zdravlja Novi Grad – Otoka, a to vozilo je danas simbolično i uručeno.

Izvor: Novinska agencija FENA