Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas su presjecanjem vrpce ozvaničili završetak radova na rekonstrukciji i popločavanju ulice Bravadžiluk. „Ovaj projekat je rezultat uspješne suradnje Grada Sarajeva i Općine Stari Grad. Ulica Bravadžiluk, nekada ulica bravara, danas predstavlja svojevrsni gastronomski kutak na Baščaršiji“, istaknuo je gradonačelnik Behmen te dodao da će Grad Sarajevo i ubuduće finansijski podržavati projekte koje će, u cilju podizanja kvaliteta života građana, realizirati u partnerstvu s gradskim općinama.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je kazao da su radovi počeli 20. januara i firma „Mibral d.o.o.“ ih je u predviđenom roku od 75 dana završila. Izvršeno je i asfaltiranje sporedne ulice Oprkanj, a ovih dana počinje popločavanje ulice Mali bravadžiluk.

Od ukupno 600.000 KM, koliko je Grad prebacio na Općinu Stari Grad, 392.000 KM utrošeno je za potpunu sanaciju ulice Bravadžiluk, gdje je uređena podzemna infrastruktura: kompletna vodovodna i gasna mreža s priključcima, PTT instalacije, riješeno pitanje elektroinstalacije i sva oborinska instalacija. U ovoj ulici ugrađeno je 610 kvadrata kamena debljine osam cm, koji je postavljen na armiranu betonsku ploču, čime je trajno riješena stabilnost ove pješačke saobraćajnice.

Preostalih 210.000 KM bit će usmjereno na daljnju rekonstrukciju glavne gradske šetnice – Ferhadije.

U znak zahvalnosti Gradu Sarajevu i Općini Stari Grad na rekonstrukciji i popločavanju ulice Bravadžiluk, vlasnik slastičarne „Sport“ Baftir Fidani uručio je gradonačelniku i načelniku umjetničke slike.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću