Dragana Solaković, pomoćnica gradonačelnika i Nedžad Fazlija, savjetnik gradonačelnika Sarajeva primili su danas stipendiste Programa MMF (Marshall Memorial Fellowship) iz Sjedinjenih Američkih Država, koji u sklopu studijskog putovanja, nakon posjete Srebrenici i Mostaru, borave u Sarajevu. Riječ je o ekspertima iz podru;ja politike, biznisa, kulture, medija i nevladinih organizacija. S obzirom na interes koji su tijekom današnjeg susreta iskazali američki stipendisti Programa MMF, predstavnici Grada Sarajeva su ih ukratko upoznali s trenutnim ustavno-pravnim položajem, mjerodavnostima i financiranjem Grada Sarajeva.

Razgovaralo se i o odnosu Grada s općinama i Kantonom, obrazovanju i zapošljavanju mladih, medijima, suradnji i radu s građanima, te s vjerskim zajednicama i crkvama…

„U svojoj povijesti Grad Sarajevo nikada nije bio u težem položaju kada je u pitanju njegova ustavno-pravna pozicija. Tek kad ovaj grad povrati svoje mjerodavnosti i financijska sredstva on će u potpunosti moći odgovoriti na potrebe i interese svojih građana”, istaknuli su predstavnici Grada Sarajeva u razgovoru s američkim stipendistima.