U utorak, 27.07.2010. u 12.30 sati bit će upriličene izjave za medije članova Evoluacijske komisije Evropskog olimpijskog komiteta i predstavnika Grada Sarajeva i Grada Istočno Sarajevo. Delegacija Evoluacijske komisije Evropskog olimpijskog komiteta stigla je danas u radnu posjetu povodom kandidature Gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo za organizaciju Zimske evropske olimpijade mladih (EYOF) 2015.

Komisiji će tokom boravka u Sarajevu biti prezentiran audio-video materijal kandidature, nakon čega delegacija obići olimpijskih borilišta. Komisija će obići dvorane Zetra i Skenderija te borilišta na Igmanu, Bjelašnici i Jahorini.

Gradonačelnici Alija Behmen i Vinko Radovanović potpisali su 16.06.2010. Memorandum o razumijevanju o kandidaturi Grada Sarajeva i Grada Istočno Sarajevo, a uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, za domaćina Evropskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala (EYOWF-a) 2015. godine.

Izjave će biti upriličene u hotelu “Termag” na Jahorini.

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovaj događaj i o njemu obavijesti javnost.

.footer-social22 { top: 5px; left: 0; right: 0; text-align: center; float: left; position: relative; }