U utorak, 13.11.2012. u 13.00 sati u Gradskoj upravi Grada Sarajeva održat će se konferencija za tisak  povodom „Dana energetske učinkovitosti u Sarajevu“, manifestacije koja će održati od 21. do 23. studenoga u organizaciji Grada Sarajeva i Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ). Na konferenciji novinarima će se obratiti: Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika i Johannes Elle, menadžer  Otvorenog regionalnog fonda za JIE – Energetska učinkovitost Njemačkog društva za međunarodnu suradnju. S obzirom da će se dio programa manifestacije realizirati i u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ na konferenciji za tisak će se obratiti i direktorica ove JU Mirjana Jovanović – Halilović.

Organizacija „Dana energetske učinkovitosti“ je jedna od redovnih aktivnosti Grada Sarajeva, kao potpisnika Sporazuma gradonačelnika (Covenant of Mayors), i ima za cilj podizanje svijesti građana o obnovljivim izvorima energije, smanjenju potrošnje energije, dobrobiti energetske učinkovitosti i uključivanje privatnog i javnog sektora u aktivnosti održive energije.

Konferencija za tisak će se održati u Dvorani Gradske uprave Grada Sarajeva broj 320/III (ul. Hamdije Kreševljakovića 3).

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj i o njemu obavijeste javnost.